С тебе, Стебезавър!

Премиера на дебютната стихосбирка „С тебе, стебезавър“ на Мария Арангелова

Администратор

­

stebezavyr

­

          На 15 май 2013 година (сряда) в галерия „Средец” на Министерство на културата ще се състои представяне на дебютната стихосбирка на Мария Арангелова-Арабаджиева „С тебе, стебезавър”. Редактор на книгата е известната българска поетеса Маргарита Петкова, която е подбрала 33 стихотворения.

          Само след месец Мария Арангелова ще навърши точно 33 години. Илюстрациите в изданието са на големия български художник и поет Георги Трифонов (1947-2011) и на авангардиста Венцислав Занков. Книгата е на издателство „Хайни”, свързано с емблематичния български поет Георги Константинов, който издава списание „Пламък”. Тъкмо Георги Константинов налага термина „внезапно поколение” с едноименната рубрика, която сп. „Пламък” поддържа и до днес и част от която е стихосбирката „С тебе, стебезавър”. За откриването младата авторка е подготвила видео изненада за гостите си, които ще научат точно какво създание е „стебезавърът” и дали изобщо той съществува.

­

GTrifonov-A._Durer

Илюстрация в книгата „С тебе, стебезавър“ © Георги Трифонов

­

          Мария Георгиева Арангелова-Арабаджиева е родена на 15 юни 1980 г. в София. Бакалавър по връзки с обществеността, магистър по публична комуникация, докторант по реклама в СУ „Св. Климент Охридски”. Работила е в университетско издателство на СУ „Св. Климент Охридски”, а след това се е изявявала като сценарист в „Шоуто на Слави” – от създаването му през 2000 г. до 2004 г. Сега се занимава с журналистика, фотография, PR и реклама.

          Авторката има публикации във в. „Труд”, сп. „Мъжът”, сп. „Книгите днес” и др. Има специална публикация в сборника “Mtel sms поезия – 2007”, който е под редакцията на Любомир Левчев и Георги Господинов. Тази година Мария Арангелова участва в конкурса на Столична община „В полите на Витоша”.

          Нека всички почитатели на поезията, палеологията и хумора, както и всички представители на „внезапното“, „изгубеното“ и прочие поколения да се чувстват поканени на това хубаво и зрелостно (за авторката) събитие!

 

zp8497586rq
Публикувано в Поезия, Премиери. Постоянна връзка.

One Response to С тебе, Стебезавър!

  1. Анжела Петрова каза:

    Прекрасно и уютно сред творбите на големия Георги Трифонов …
    Поздравления за младата поетеса! Успех!

Коментарите са затворени.