Пернишки разкази

Администратор

­­

Pernishki azkazi

­

          Здравка Евтимова шеговито нарича себе си „влаков“ писател поради това, че голяма част от ранните й разкази са написани в купетата на влаковте, пътуващи между Перник (града, в който живее) и София (града, в който работи). Независимо къде се намира обаче – в софийско село или в столицата на Европа, на пъпа на Стария континент или в сърцето на Новия свят, – Здравка Евтимова не спира да наблюдава човека и да пише с любов за него. И макар да го прави леко и естествено, както диша, често успява да спре дъха на читателя.

          В сборника „Пернишки разкази“ са включени някои нови разкази и разкази, които все още не са публикувани в България, но са издавани на английски език в книгите на Здравка Евтимова „Pale and Other Postmodern Bulgarian Stories“ (Vox Humana, 2010, Канада/Израел); „Carts and Other Stories“ (Fomite Books, 2012, САЩ) и „Time to Mow and Other Stories“ (All Things That Matter Press, 2012, САЩ).

­

Latinka Minkova_maslo_Tsvetia za teb i za Pernishki razkazi

„Цветя за теб и за Пернишки разкази“, масло © Латинка Минкова

­

          Премиера на сборника с 24 пернишки разказа на Здравка Евтимова ще се състои на 06.03.2013 г. (сряда) от 18:00 ч. в читалище „Д-р Петър Берон“ в София (бул. „Витоша“ № 109).

          Откъс от книгата може да прочетете тук.

­

Източник: Facebook, Janet45

­

zp8497586rq
Публикувано в Премиери. Постоянна връзка.