Двойна премиера на академични книги

Администратор

­

­

          Предстои двойната премиера! Защо двойна?

          Защото виновничките са две Юлии – едната Голяма по възраст (не толкова!) и по академични титли: проф. дфн Юлияна Стоянова, и една Малка по възраст (не толкова…) и по академични титли: гл. ас. д-р Юлия Йорданова.

          Двойна премиера, защото е премиера на две книги едновременно: „Значение на детската лингвистика“ с три студии на проф. д-р Иван Георгов – български философ и лингвист от началото на миналия век, възродени за днешните читатели от Юлияна Стоянова, и „Детската мъдрост“ със статии на съвременни български хуманитаристи от областите на философията, лингвистиката, педагогиката, литературознанието, логопедията и т.н., призовани да се появят от Юлия Йорданова.

          И двете нови книги са дело на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ и са посветени на научното изучаване на детството в аспекта на овладяването на езика и на абстрактната разумност. Издадени са със съдействието на факултетите по журналистика и масова комуникация, по славянски филологии и по философия в СУ „Св. Климент Охридски“.

          Специално благодарим на декана на ФЖМК – проф. д-р Веселина Вълканова – и на колегията от факултета, която подкрепи проект за създаване на академична книга с адаптиране на научни трудове от началото на ХХ век според съвременните стандарти на този книгоиздателски профил! Обещаваме ползотворна среща с книгата на философа и лингвиста проф. д-р Иван Георгов – един от бащите на българската Алма Матер.

          Заповядайте не за да се върнете в детството, а за да го доведете при себе си!

­

Публикувано в Премиери. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *