Включени, не заключени

Администратор

­

grupa11.2

­

          От 03.02.2014 до 16.02.2014 г. всички посетители на Дома на киното могат да разгледат фотоизложбата „Включени, не заключени“.

          Фотографиите представят кадри от живота на хора с психично-здравни проблеми и с интелектуални затруднения в България, видени през погледа на младия социален фотограф Боян Христов.

          С подходяща подкрепа тези хора биха могли да вземат решения къде и с кого да живеят, как да управляват парите си, как да използват свободното си време, тоест те биха могли лично да упражняват правата си. За да се случи това обаче по начин, който да гарантира защитата им от злоупотреби и манипулации, са необходими законодателни промени за въвеждане на концепцията за подкрепено вземане на решения.

          Фотографската изложба е част от кампанията на Български център за нестопанско право за набиране на обществена подкрепа за реформа на законодателството относно запрещението, настойничеството и попечителството в съответствие с Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, ратифицирана от България през 2012 г.

          Героите на снимките са хора, включени в Програма за подкрепено вземане на решения „Член 12 – следваща стъпка“ на Българския център за нестопанско право, Българската асоциация на лица с интелектуални затруднения и Глобалната инициатива в психиатрията.

          Идеята и текстовете към снимките са на Яна Бюрер Тавание.

          Изложбата се осъществява в рамките на проект „Член 12 – следваща стъпка“. Финансирането на този проект е предоставено от Фондация „Отворено общество“.

          Фотографиите ще бъдат изложени във фоайето на втория етаж в Дома на киното в гр. София (ул. „Екзарх Йосиф“ №73, тел.: 02/987-63-21, e-mail: pr@domnakinoto.com).

­

Източник: Дом на киното

­

Публикувано в Изложби, Фото. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *