Отвъд преградите

Администратор

­

­

          За пореден път Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ издава учебна книга, създадена от студентите по книгоиздаване във ІІ курс. Тя е подготвена под научното ръководство на ас. Георги Александров в учебната дисциплина „Учебно издателство – майсторски клас“, която цели практическо обучение, стоящо близо до издателската практика. Студентите по книгоиздаване тук извършват всички дейности в издателския процес – създаване на текстове, редактиране, коригиране, дизайн, предпечатна подготовка.

          Премиерата на новата учебна книга „Отвъд преградите“ ще се състои на 3 юни 2019 г. от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Премиерата е включена в програмата на Майските дни на културата на Софийския университет.

          Това не е книга за телените огради между държавите, а за границите между хората, издигнати от страхове и предразсъдъци. Тя разкрива човешките измерения на трудната съдба на бежанците.

          Студентите са намерили най-верния път към горещата тема за мигрантите – да се срещнат и разговарят с тях. В книгата оживяват личните изповеди на хора от Сирия, Афганистан, Ирак, Иран и Сомалия. Те споделят житейските си истории и описват преградите, които преодоляват в търсене на втора родина.

          Студентският сборник разказва и за българите, превърнали подкрепата на бежанците в професия, призвание и кауза. Читателите ще се запознаят с представители на български институции и доброволчески организации, които обичайно остават извън медийния интерес.

          „Отвъд преградите“ дава отговори на въпроси за миграционната вълна, които мнозина може би никога не си задават.

­

Източник: Катедра по „Пресжурналиситка и книгоиздаване“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.

­

Публикувано в Печатно книгоиздаване, Премиери, Професионални изяви. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *