Наполовина юбилей!

e-Scriptum

­

­

­
          Най-старата и достолепна медия в света книгата посреща празника на свръхмладата и дръзновена специалност „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ през май 2023 година!
          Нека отбележим 25 години висше образование по книгоиздаване в Софийския университет, като четем, пишем и говорим за книги!
          Книгата е медия – архетипът на всички медии – и свързва хората с невидимите нишки на стихове, редове, параграфи, цели пасажи от думи, текстове и идеи, слова и образи. Но и човекът е медиатор на книгите – жива антена на сигнали и пориви, тръгващи и пристигащи отново в книгите. Техен автор, редактор, оформител, илюстратор, издател, презентатор, рекламист, разпространител, търговец, библиотекар, преподавател, ученик и най-после – читател.
          Затова нека бъдем заедно на празничната конференция, организирана по този повод във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ на 19 и 20 май тази година – хора и книги, автори и читатели, студенти и преподаватели, писатели и издатели, празнувайки!
­
Публикувано в Конференции. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *