Мобилна фотография от „Инстаграм“

„УниКредит студио“ представя изложбата „Свобода“ като част от Месец на фотографията – 2014 г.

Администратор

­

Picture

­

          Галерията за съвременно изкуство „УниКредит студио“ представя изложбата „Свобода“ с мобилни фотографии. Изложбата е част от Месец на фотографията, на който за поредна година УниКредит Булбанк е официалната банка спонсор чрез програмата „За изкуството“ в подкрепа на стойностни проекти от съвременната българската култура. „Месец на фотографията“ е най-мащабното фотографско събитие в България. Над 60 изложби в над 30 локации се представят през юни.

          Авторите на изложбата “Свобода” са Диди Андреева, Иван Георгиев, Ирена Анева, Надежда Павлова, Петя Василева, Яна Копчева и  Любомир Василев (LAVA), който е и куратор на проекта.

          Мобилната фотография (наричана така, защото е снимана с мобилни устройства, а снимките са били качвани в социалната мрежа „Инстраграм“) е формат на съвременно изкуство, който буди едновременно интерес и полемика именно заради своята непосредственост.

          „Съвременните технологии, с които е създадена тази изложба, ни дават свободата да видим ежедневието в неговата неочаквана, често необработена и некурирана форма и съдържание. Дали ни харесва, или не видяното през окото на мобилния телефон, е въпрос на лична оценка, но важното е, че в „УниКредит студио“ могат да бъдат видяни значими моментни картини на истинския живот, събрани от талантливи млади фотографи. Въпрос на свобода е как ще бъде тълкувано видяното и как ще бъде използвано“ – каза на откриването Левон Хампарцумян, председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

­

Avtori

­

          Ценителите на фотографското изкуство могат да разгледат изложбата „Свобода“ до 4 юли 2014 г. в Галерия “УниКредит студио” (София, ул. “Княз Александър I” № 12). Работно време на галерията: 10:00 – 18:30 ч. от понеделник до петък и 10:00 – 17:00 . в събота. Вход свободен!

­

Публикувано в Изложби, Фото. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *