Биобиблиография на Стефан Коларов

Ваня Аврамова

­

St.Kolarov_1     St.Kolarov_2     St.Kolarov_3

­

Заглавие: Стефан Любенов Коларов. Библиография

Съставител: Ваня Аврамова

◊ ◊ ◊­

          Биобиблиографията на Стефан Коларов се издава по повод 70-годишнината през 2013 г. от рождението на литературоведа, писател, публицист, литературен критик и преподавател доц. д-р Стефан Любенов Коларов. Периодът, който обхваща е от 1960 г. до края на 2012 г. и представя 994 записа. За първи път тук са публикувани около 270 записа, описани de visu.

          Целта на настоящия труд е да представи по възможност пълната творческа дейност на тази ярка личност, работила изключително усърдно и ползотворно през годините, както и да разчупи класическия облик на библиографията, разкривайки повече от съдържанието на документите с оглед на новите технологии, с които разполагаме в XXI век. За целта освен класическия библиографски запис е дадено съдържание, местонахождение, част от текст или пълен текст на произведенията, кратка информация за автора, линкове към полезни адреси с повече информация в Интернет.

          Към персоналния библиографския указател са изработени четири показалци: 1. именен; 2. показалец на заглавията на произведенията на автора, 3. хронологичен показалец, 4. показалец, съдържащ девет книги, които са сканирани пълнотекстово, и два списъка – на съкращенията и на прегледаните източници.

          По своя характер биобиблиографията е предназначена за студенти, учители, ученици и всички читатели, които се интересуват от разнообразното творчество на Стефан Коларов.

­

Забел. № 1: Книгата може да прочетете тук.

Забел. № 2: Книгата се публикува за първи път в e-Scriptum.

­

Публикувано в Електронни издания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *